Natuurvriendenhuis Allardsoog: een ruim en gezellig ‘doe-het-zelf-hotel’

Op het drie provinciën-punt van Groningen Friesland en Drenthe, ligt het “Natuurvriendenhuis Allardsoog”, één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon. Een betaalbaar ‘doe-het-zelf-hotel’ dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd. Het is een ideale plek voor (korte) vakanties, weekendje weg of voor het organiseren van groepsbijeenkomsten. Het ruime huis heeft in totaal 61 bedden en verschillende zalen, geschikt voor diverse activiteiten.

Allardsoog ligt boven op een smalle zandrug met prehistorische grafheuvels en een middeleeuws landweer, en kijkt uit op een prachtig natuurgebied van bos, heide en weilanden. Een ideale plek voor wandelaars en fietsers die Allardsoog gebruiken als uitvalbasis. 

Loop vanaf ons huis direct de natuur in!

Vanuit het huis zijn kunt u naar de heide van Duurswoude en naar het Mandefjild, het vrij toegankelijke natuurreservaat dat tegenover het Natuurvriendenhuis ligt en waar Schotse Hooglanders, Exmoorpony`s en Drentse schapen lopen. Daarnaast zijn er verschillende wandelroutes die natuurvriendenhuis Allardsoog als startpunt hebben.