Weekend Swingdans

02mrt(mrt 2)12:0003(mrt 3)12:00Weekend SwingdansSolo Jazz, Lindy Hop en Rock ‘n Roll (gaat definitief door)Prijs lid€ 75,- Prijs niet-lid€ 112,50

event details

Weekend Swingdans

 

Ken je dat gevoel, dat je swingende muziek hoort van bijvoorbeeld Little Richard of Ella Fitzgerald en je zin krijgt om mee te dansen? Of dat je op straat loopt en mensen samen Rock ‘n Roll ziet dansen tijdens een festival en dat je zo graag mee zou willen doen maar niet weet hoe? 

Kom dan een weekend Swingdansen in Nivonhuis Allardsoog waar je kennis maakt met drie verschillende swingende dansstijlen: Solo Jazz, Lindy Hop en Rock ‘n Roll (ook wel Boogie Woogie genoemd). 

 

Solo Jazz en Lindy Hop zijn ontstaan in de late jaren ‘20 van de vorige eeuw binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Harlem, New York. Het wordt gedanst op swingende jazz muziek. Lindy Hop is een partnerdans waarin je veel creativiteit en improvisatie kwijt kan. Solo Jazz dans je solo, zonder danspartner, of samen met een danspartner als onderdeel van de Lindy Hop. Het is een speelse en creatieve dansvorm, de Solo Charleston is er een bekend onderdeel van. Rock ‘n Roll is net als de Lindy Hop een partnerdans en is voortgekomen uit de Lindy Hop toen in de jaren ‘50 de rock’n roll muziek de jazzmuziek verving. Voor snel voetenwerk en veel draaien ben je hier aan het goede adres.

 

Wat we bieden

  • Enthousiaste docenten die je mee willen nemen in de wereld van de Swing dans
  • Drie workshops van 1,5 uur. Op zaterdag middag een workshop Rock ‘n Roll van 1,5 uur met tussendoor 30 minuten pauze. Zaterdagavond een workshop Solo Jazz van 1,5 uur met tussendoor 30 minuten pauze en aansluitend een dans Social (vrij dansen). Op zondagochtend een workshop Lindy Hop van 1,5 uur met 30 minuten pauze.

 

Onze visie en werkwijze

Iedereen is welkom, met en zonder danservaring. Deze drie dansvormen zijn zogenaamde ‘social dances’, dansen waarbij het gaat om spontane connectie en improvisatie tussen twee mensen. Door met verschillende mensen te dansen, geen vaste ingestudeerde patronen te dansen en niet danst met een vaste danspartner, leer je snel nieuwe mensen kennen, leer je goed naar elkaar te luisteren en je grenzen aan te geven. Bovendien leer je zo het meest en heb je vooral heel veel plezier. Daarom draaien we tijdens de workshops door, zodat je met verschillende mensen danst.

Aangezien iedereen welkom is, geef je je individueel op en kies je tijdens de workshops Lindy Hop en Rock ‘n Roll de rol van leider of volger. We hebben een even aantal leiders en volgers nodig en dat regelt zich op deze manier vanzelf tijdens de workshops. 

 

Wat handig is om mee te nemen

  • Comfortabele, (platte) schoenen die lekker zitten 
  • Comfortabele kleding waarin je je vrij kan bewegen
  • Handdoek (we gaan zweten)
  • Schone shirts om tussendoor van shirt te wisselen
  • Deodorant
  • Flesje voor water
  • Ontbijt en avondeten

Lijkt het je leuk? Geef je dan op.

 

Tot snel!

 

Swingende groet! Amarins, Johannes, Jian Ying en Simon Jan

meer

tijd

2 (Zaterdag) 12:00 - 3 (Zondag) 12:00(GMT+01:00)