In verband met de CORONA-CRISIS  zijn alle Natuurvriendenhuizen  tot 1 juni  GESLOTEN. Dit om de gezondheid van onze gasten en al onze vrijwilligers niet in gevaar te brengen. We vertrouwen op uw begrip voor deze situatie onder de huidige bijzondere omstandigheden.

Prachtige NIVONLAND  Kinderpaspoorten :

De aantrekkelijke lay-out van deze leuke uitgave zal er zeker toe bijdragen dat kinderen vaker op vakantie willen in NIVONLAND ! Er zijn verschillende missies uitgeschreven om te voltooien, met stempels die te behalen zijn en natuurlijk alle leuke ervaringen tijdens hun verblijf op de verschillende lokaties van Nivon. Het is werkelijk een heel aantrekkelijk product dat Nivon Nederland hiermee aanreikt aan (groot)ouders om kinderen te stimuleren bij Nivon te verblijven. Goede actie van Nivon !

     

Voor (algemene) vragen kunt u contact opnemen met de Aanmeldsecretaris Anneke Mohl. Allardsoog@nivon.nl of telefoon 088 0990971.

Krokusvakantie

Het waren super gezellige weken deze voorjaarsvakantie! Een flink aantal gezinnen met kinderen waren onze gast zodat de gymzaal weer eens uitbundig gebruikt werd, wat een leven in de brouwerij!

In de nestkastjes aan de voorzijde van het huis waren de eerste vogeltjes zich al weer aan het oriënteren, de lente is nu duidelijk in aantocht, ook daar dus veel levendigheid.

Familie

NL doet AFGELAST  ( 12 maart 16.45)

Op vrijdag 13 maart is de grote landelijke vrijwilligersactie vanwege de uitbraak van het Corona virus afgelast. De voorgenomen grote klussen in en om het huis zouden door extra vrijwilligers ter hand genomen worden. Zo zou onder andere de Jeu de boules baan weer opgefrist worden voor het komende seizoen.

Ook verschillende schoolklassen die actief zouden zijn hebben zich afgemeld voor dit project. We hopen natuurlijk dat dit slechts uitstel zal zijn en geen afstel zal blijken te worden..

Opfrissen Rustpunt Allardsoog

                      

Allardsoog is een RUSTPUNT voor fietsers en wandelaars.  De vlag met het Rustpunt logo heeft de afgelopen seizoenen dapper dienst gedaan en is nu aan vervanging toe. Tweede week maart komt er een nieuw fris exemplaar aan de vlaggenmast voor het huis. De picknick tafel voor het huis krijgt in de werkweek ook een flinke schoonmaakbeurt zodat er weer volop gerust kan worden. Voorbijgangers kunnen koffie en thee gebruiken in het natuurvriendenhuis, van het toilet gebruik maken en uiteraard of liever : bovenal een gezellig praatje maken met de huiswachten of een van de gasten.

Landelijke Nivon- Actie voor kinderen

Nivon Nederland heeft ook in 2020 de landelijke actie ‘kinderen tot 16 jaar gratis’!
Ouders, begeleiders en grootouders mogen als Nivon-lid gratis twee kinderen onder hun begeleiding laten logeren in Allardsoog. De kinderen moeten daarvoor ook Nivon-lid zijn en bij aankomst hun eigen lidmaatschapskaart tonen.

CADEAU-TIP: 

GEEFT UW JARIGE  (KLEIN) KIND EEN NIVON LIDMAATSCHAP CADEAU!!

Geef ze daarmee ruimte voor een ervaring in plaats van materiële zaken.

De unieke gymzaal van Allardsoog blijft gelukkig open in de wintermaanden!!

Door vrijwilligers van de Technische dienst en met steun van Nivon-Nederland wordt de prachtige gymzaal verduurzaamd en daarmee winterproof gemaakt. Met een vernuftig systeem met o.a. grote ventilatoren die aan het plafond worden aangebracht zal in de koude wintermaanden de gymzaal verwarmd kunnen blijven. Eerder was er sprake van sluiting van deze bijzondere accomodatie vanwege het buitensporige (!)  energie verbruik in de wintermaanden. We zijn als bestuur ontzettend blij met de enorme inzet en financiële ondersteuning die dit project ondervindt.

Bovendien is in het kader van verduurzaming en terugdringen van het algemene energieverbruik  ruimte gemaakt voor isolatie van alle buitenmuren van heel Allardsoog. Naast de eerder aangebrachte zonnepanelen en aanpassingen van CV leidingen zal daarmee grote winst behaald worden op gebied van energiebesparing. Chapeau voor de vrijwilligers van de Technische dienst!!

Voor eerdere nieuwsberichten van en over Allardsoog kijkt u onder het kopje Nieuwsbrieven (zie uitschuifmenu onder de button Nieuws en activiteiten)

Activiteiten  en evenementen 2020

Er is reeds een aantal interessante activiteiten en evenementen bekend voor het hele jaar.  Behalve leuke en interessante workshops in eigen huis kunnen zeker ook regionale evenementen zoals de Drentse fiets4daagse , theaterspektakel het Pauperparadijs  en een heuse Opera op het Wad bij Moddergat een prachtige aanleiding vormen voor een verblijf in Allardsoog!

Ook de NIVON fietstocht RONDJE NOORD OP DE FIETS van 6-12 september is de aandacht waard!

Voor uitgebreide informatie  onder het  kopje WORKSHOPS en evenementen (zie uitschuif menu onder de button Nieuws en activiteiten)