Vrijwilligers gevraagd

Allardsoog zoekt enthousiaste vrijwilligers

Natuurvriendenhuis Allardsoog is één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon. Het natuurvriendenhuis ligt in de omgeving van Bakkeveen, op het punt waar de provincies Groningen Friesland en Drenthe samenkomen. Allardsoog was vroeger een huishoudschool, maar is nu een betaalbaar ‘doe-het-zelf-hotel’ dat volledig door vrijwilligers wordt verduurzaamd, onderhouden en gastvrij wordt gerund voor wat betreft het verblijf van onze gasten.

Het huis heeft in totaal 61 bedden verdeeld over kamers voor één of meerdere personen. Daarnaast beschikt het huis over een volledig ingerichte keuken en verschillende zalen. Het is daardoor bijzonder geschikt voor (korte) vakanties, weekendje weg of voor het organiseren van groepsbijeenkomsten en familiereünies. De gasten variëren van individuele wandelaars en fietsers die het natuurvriendenhuis gebruiken als uitvalbasis, tot families en organisaties die het hele huis huren voor een familieweekend of teambuildings-activiteiten.

Vrijwilligers voor de functie van gastheer en – vrouw

Voor de ontvangst van de gasten zijn er in Allardsoog gastheren en gastvrouwen aanwezig. Deze vrijwilligers helpen de gasten die aankomen, regelen de administratieve afhandeling van het verblijf en helpen de gasten zich welkom te voelen en hun wegwijs te maken. Zij zijn de spin in het web in een sociale, actieve en dynamische omgeving op een mooie plek in de natuur.

De gastheren en gastvrouwen werken in tweetallen en zijn meestal stellen of een koppel vrienden of vriendinnen, die een week in het huis verblijven waar zij de beschikking krijgen over een eigen appartement. Zij zijn sociaal, gastvrij en kunnen met de computer omgaan.

Lijkt het je leuk om samen met je partner, vriend of vriendin in Allardsoog gastheer en/of –vrouw te worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Fronny Bosma voorzitter van Allardsoog.

Meer informatie e-mail   pr.allardsoog@nivon.nl

 

Coördinator vrijwilligers

Vanwege de verhuizing van onze coördinator vrijwilligers zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die:

  • de planning en de inzet van de huiswachten (gastheer & – vrouw) regelt;
  • die hen begeleidt en contact met hen onderhoudt tijdens hun werkzaamheden in het Natuurvriendenhuis;
  • instructie geeft over het boekingssysteem en toe ziet op de werkzaamheden.

Woon je in de buurt van Bakkeveen, ben je sociaal vaardig en en kun je met een computer omgaan. En hou je van plannen en organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou. Onze huiswachten verblijven minimaal 2 keer 1 week per jaar in ons huis. De wisseldag is op donderdag. Jouw werkzaamheden zijn in overleg en op nader te bepalen dagen/tijdstippen.

Lijkt dit jou een leuke vrijwillgersbaan? Of wil je eerst meer informatie? Onze voorzitter Fronny Bosma,  voorzitter van Allardsoog geeft je graag meer informatie.

Mail voor inlichtingen of meer informatie naar pr.allardsoog@nivon.nl