Workshops en evenementen 2020

Allardsoog is weer open! Met aangepaste gedragsregels en iets geringere maximale bezetting is het veilig toeven voor gasten en huiswachten.

Enkele evenementen en workshops zijn helaas vervallen door de lockdown. Wij doen er alles aan om die workshops op een ander  tijdstip alsnog in te plannen.

Boek een workshop altijd via de aanmeldsecretaris : Allardsoog@nivon.nl

De volgende Workshops zijn vervallen, we hopen ze volgend seizoen alsnog te kunnen aanbieden:
-Midweek met gezelligheid rond thema klokkenstoelen  o.l.v. Jan de Mars
-Midweek vogels kijken o.l.v. Koert Scholten
-Weekend Veganistisch koken door chefkok Jan Smit
-Ledendag afdeling Noord, een muzikale belevenis!
-Weekend Schilderen à la Hundertwasser

Geplande workshops en activiteiten Allardsoog najaar 2020:

 

6 t/m 12 september 2020
NIVON fietstocht: Rondje Noord op de fiets

Een mooie en onbezorgde(!) fietstocht door de drie Noordelijke provincies  De route wordt: Hondsrug –> Allardsoog –> Hunehuis –> RUSTDAG –>Allardsoog –>Hondsrug.

We fietsen in een tempo van 15 km per uur op gewone of elektrische fietsen en leggen per dag 40-60 km af.  De routes zijn heen en terug verschillend en kunnen over schelpenpaden gaan. Onderweg genieten we van  het mooie landschap, de natuur en ook verschillende culturele belevenissen. Dit doen we door middel van museum bezoekjes en diverse excursies.

We fietsen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Woensdag is een vrije dag die we doorbrengen in het Hunehuis in Darp. Die dag kunnen mensen invullen zoals ze zelf graag willen. Elke dag fietsen we een andere route en bezoeken we een museum of andere attractie.

U kunt heerlijk ontspannen fietsen want bagagevervoer, volledige verzorging en lakensets worden voor u geregeld!! Het Hunehuis maakt zelfs uw kamer schoon bij vertrek!! Alleen drankjes zijn voor uw eigen rekening.

Prijs:     Nivonleden € 350    niet-leden: € 410

Start-finish lokatie:  de Hondsrug

Informatie:  pietiehuitema@home.nl

Reserveren via : hunehuis@nivon.nl   of telefoon 088-0990981

 

6 t/m 8 oktober 2020

 ZANGDAGEN met wereldmuziek van KANTADO FESTIVALO

Kantado Festivalo betekent: Zang Feest. Drie dagen lang zingen en genieten van het repertoire van de wereldmuziek. Er staan liederen op het programma uit heel veel verschillende landen: o.a. Engeland, Frankrijk, Rusland, de Balkanlanden en ook uit Afrika en Zuid- Amerika. Het repertoire is gevarieerd en afwisselend; liefdesliederen, dansliederen, liederen over steden, over natuur,reizen en feest vieren. Alle sferen komen voorbij. We zoeken steeds naar de ziel, het verhaal van elk lied. Er wordt meerstemmig gezongen. Koorervaring is handig maar niet noodzakelijk.

Het enthousiaste team van Kantado Festivalo neemt u mee op deze muzikale wereldreis: Hetty Kienhuis: dirigent/zang/gitaar, Guus Hendriks: accordeonist, Wim de Goede: zang/contrabas. Tijdens deze zangdagen zal het Kantado Festivalo-team een avondoptreden verzorgen en is er ruimte voor een open podium. We sluiten deze dagen af met een slotpresentatie: Een concert van de hele groep, waarbij vrienden, familie en belangstellenden welkom zijn, onder het voorbehoud dat het volgens de Corona maatregelen weer mogelijk is om dagjesmensen te ontvangen op Allardsoog. Exclusief ontbijt/lunch, inclusief 2 warme maaltijden.

Verzorging:  zelfzorg ontbijt en lunch

Prijs: Nivonleden  € 150,=   niet-leden  € 210,=

Inlichtingen:  hettykienhuis@casema.nl

Aanmelden: allardsoog@nivon.nl    (telefoon 088-0990971)

27 t/m 29 november 2020

Weekend TAI JI QIGONG

Qi = energie, gong = oefenen.

Vertaald betekent Qigong dus: ‘oefenen met energie’.

Tijdens dit weekend beoefenen we een serie van 18 Chinese gezondheidsoefeningen met toelichting en achtergrondinformatie.  De oefeningen zijn gemakkelijk mee te doen.      Goed voor iedereen van elke leeftijd én leuk om te doen.

Verzorging: inclusief overnachting, cursus, koffie en thee

Bed- en badlinnen zelf meenemen of huren (lakenpakket 7 euro).

Prijs:  Nivonleden € 153,- Niet leden € 213,-

Aantal deelnemers:  maximaal 16

Informatie: www.margobouwman.nl  en/of  margobouwman@gmail.com

Aanmelden:  allardsoog@nivon.nl   ( telefoon 088-0990971)

  

30 november- 2 december

Gevarieerd vegetarisch koken

Een workshop vegetarisch komen met bijzondere Spaanse, Italiaanse en oosterse accenten. Alles vanuit de basis met pure ingrediënten zonder chemische toevoegingen. Alle maaltijden worden door de deelnemers klaargemaakt in de zeer ruime keuken van Allardsoog.

Victor Bekkers is uw chef in de keuken tijdens deze workshop. Voor meer informatie over de inhoud van de workshop:  vbekkers64@gmail.com

Bed- en bad-linnen zelf meenemen of huren bij boeken (lakenpakket € 7.= p.p)

Prijs : Nivonleden € 130=  Niet leden:  € 160.=

Aantal deelnemers:  maximaal 10

Aanmelden: allardsoog@nivon.nl    (telefoon 088-0990971)

 

7  t/m 9  december 2020

2-daagse cursus ENCAUSTIC ART (schilderen met bijenwas)

In deze cursus onder leiding van Sonja Hendriks beginnen we met de basistechnieken. Met een strijkboutje en gekleurde blokjes bijenwas maken we schilderijtjes op A6-formaat, op speciaal gecoat “papier” dat er uitziet als fotopapier. We vervolgen met werken op A5 en A4 en gebruiken dan ook een rode of zwarte ondergrond.
Ook maken we een mandela, passen stempeltechniek toe, en veranderen het strijkboutje in een “mini-hotplate”, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.
We werken op een canvasdoekje en gebruiken één van de gemaakte schilderijtjes om over te brengen op een katoenen tas. Kortom, een afwisselende en verrassende cursus, waarvoor u geen speciale schildersvaardigheden hoeft te hebben.

Kijk voor inspiratie en een indruk van hoe het werkt op:

https://www.creawas.nl/

De workshop kan geheel volgens de RIVM richtlijn van 1.5 meter afstand houden gegeven worden in de Klinkenbergzaal.

Materialen zijn voor € 25.- te koop bij Sonja

Verzorging : overnachtingen in Allardsoog,  maaltijden op basis van zelfzorg.

Bed- en bad-linnen zelf meenemen of huren bij boeken (lakenpakket € 7.= p.p)

Prijs : Nivonleden € 104=  Niet leden:  € 155.=

Aantal deelnemers:  maximaal 10

Aanmelden: allardsoog@nivon.nl    (telefoon 088-0990971)