Allardsoog is per juni weer beschikbaar voor meer huishoudens dan onder de lockdown. Omdat de douches nu gedeeld mogen worden door twee huishoudens is er meer logeercapaciteit. Daar wordt gretig gebruik van gemaakt!
Ook groepen zijn weer toegelaten in overleg met de aanmeldsecretaris.
Nu we ook weer workshops kunnen gaan plannen blijkt er in het najaar nog maar nauwelijks plaats te wzijn in de weekenden voor georganiseerde activiteiten. We proberen daarom nog een aantal arrangementen op doordeweekse dagen in te plannen.
Zo staan er op stapel: Encaustic Art in september, Gevarieerd vegetarisch koken in november en een midweek Chiqong en verstilling met een thee ceremonie in december. Neem alvast een kijkje op de site: workshops en activiteiten. !  Het zijn workshops die al eerder ook op Allardsoog gegeven zijn en uit ervaring zeggen we: boek op tijd want de belangstelling is groot!
Grote Klus
Op 10 maart heeft een groot aantal vrijwilligers een enorme klus geklaard:  de oude waterput achter de houtschuur is afgebroken en de plek is kindveilig gemaakt. Ybe van der Wielen (ja, de kleinzoon van de bekende Jarig van der Wielen, stichter van het schoolgebouw) wist te vertellen dat het vroeger een verdeelstation was maar al een groot aantal jaar geen dienst meer heeft gedaan. Hulde voor jullie grote inzet allemaal!
Hans en Kitty zorgden voor de inwendige mens, ook een belangrijke bijdrage aan het hele werk!
Na afloop van het werk was er ruimte (op 1,5 m) voor een gezellige afronding van de dag.
Geweldig wat er vrijwillig !!!!  tot stand gebracht kan worden, indrukwekkend en groots.
Begin maart is de corona crisis is nog immer niet ten einde.. Zo heeft onder andere het project van Milieudefensie (zie hieronder) de eerste meeting in Allardsoog begin maart moeten annuleren. Gelukkig is het vanaf 3 maart wel mogelijk om op individueel basis een verblijf te boeken. Daarbij gelden wel de strikte regels van het Nivon corona protocol. Een voorzichtig begin van een weg naar normalisering mogen we hopen!!
Nivon is samen met Milieudefensie een project voor jongeren gestart: Fair Future Generators . Een interessant project om jongeren in maatschappelijk relevante bedrijven te laten meelopen. Zo kunnen ze proeven of het hun toekomst kan worden. De deelnemers krijgen een jaar lidmaatschap van Nivon cadeau! Dus ben jij zo’n jongere van 18-28 jaar of ken  je er een?  Deel dan deze informatie en hoort, zegt het voort!!!
Lees hier wat het project inhoud en bekijk ook hun website voor meer info.
FAIR FUTURE GENERATORS:
Ben jij tussen de 18 en 28 jaar oud? En geniet je van een tussenjaar of ben je nog op zoek naar jouw droombaan? (OF WEET JE IEMAND DIE IN DEZE SITUATIE ZIT?) Fair Future Generators kan je helpen ontdekken wat goed bij jou past. Jij laat ons weten waar je interesses liggen en wij plaatsen je bij een maatschappelijke organisatie om te checken of het een goede match is. Iets voor jou? Meer info op www.fairfuturegenerators.nl!
Wat is Fair Future Generators?
Gedurende 4 maanden ga je 1 of 2 dagen per week aan de slag bij een groene organisatie bij jou in de buurt. Hier leer je skills, bouw je een netwerk op, werk je aan je CV en leer je hoe je jouw talenten in kunt zetten voor een groene en eerlijke toekomst! Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij Welcome to the Village, Stichting Plukn of een van de Natuur en Milieufederaties bij jou in de buurt. Milieudefensie organiseert 2 trainingsweekenden in het prachtige Nivon Natuurvriendenhuis Allardsoog, verzorgt maandelijkse online inspiratie meetups en zorgt ervoor dat je vol inspiratie de zomer in gaat! Doe mee en schrijf je in via https://bit.ly/ikdoemee-FFG.

Mooie reclame!

Iedere maand staat er een mooie natuurwandeling in het magazine Seasons: een maandblad voor mensen die graag genieten van het pure leven. Deze keer was de heide van Allardsoog bij het Friese Bakkeveen aan de beurt! Heerlijke wandeling in winterstilte.

Lees hier het artikel:  https://www.seasons.nl/agenda/agenda-buiten/wandelen-op-de-friese-hei-allardsoog/123678/

 

Januari 2021

De Beste wensen voor een gezond 2021!!

Laten we ons richten op wat de mogelijkheden zijn ondanks de corona restricties.

Allardsoog mag gelukkig nog steeds gasten ontvangen. Dat biedt mogelijkheden voor het verplaatsen van het thuiskantoor en het thuis-onderwijs naar de mooie en ruime omgeving van Allardsoog. Er is supersnel internet overal in huis!! Kinderen kunnen even stoom afblazen na online onderwijs in onze gymzaal en de ouder(s) kunnen tijdens een lopende lunch rond Allardsoog een frisse neus halen en weer opgeladen aan hun middagprogramma beginnen.

Gelukkig ook al weer enkele workshops in de agenda, kijk eens bij het submenu Activiteiten en workshops en laat je inspireren. De foto’s bij december 2020 tonen de sfeer en resultaten van enkele workshops die in 2021 herhaald zullen worden, dus een mooi voorproefje!!

Ook van de workshop Qigong ontvingen we nadien een tekst en tekening verslag van de workshop, mooi om te lezen en te bekijken!  Klik hiervoor op deze link.

December 2020

In een tweede lockdown vanwege de corona-maattregelen vieren we een bijzondere variant van het Kerstfeest. In Allardsoog hebben de huiswachten zich echter niet laten afschrikken door alle beperkingen en brachten ze als vanouds het gebouw in een mooie Kerstsfeer,  dank, dank !!

Tussen eind november en half december werden er op de valreep vlak voor de tweede lockdown nog een paar workshops gegeven. Behalve Quigong werd er ook geschilderd met bijenwas(Encaustic Art) en was de keuken het toneel voor vegetarische keukenprinsen en prinsessen. Erg geslaagde workshops en zeker voor herhaling vatbaar. In de activiteiten agenda van 2021 zijn daarom reeds nu alweer nieuwe data vastgelegd voor en volgende versie van alle drie de workshops. Kijk onder het submenu: activiteiten en workshops en als je zin hebt schrijf je je gewoon al in!!

 

Najaar 2020:

In rap tempo volgden de verschillende corona-maatregelen elkaar op. Dan weer wat soepeler, dan weer aanscherpingen.. Allardsoog laveerde goed door het najaar heen met een aangepast aantal gasten en goede naleving van alle maatregelen. Het was er stil/rustig maar zeker niet uitgestorven! Veel tevreden gasten in huis gehad en ook de huiswachten waren goed te spreken over de hygiëne en het volhouden van alle betrokkenen.

Voor de liefhebber volgt hier de Nieuwsbrief van de Afdeling Fryslân omdat de afdeling op bestuurlijk niveau samen gegaan is met Allardsoog, soort ‘ adoptatie’ .

                                    Nivon-Fryslân   Nieuwsbrief najaar 2020 

 Beste Nivonleden,

Alweer tijd voor de najaarsbrief met hierin actualiteiten, de agenda voor de ledenvergadering op 7 november en alvast een voorzichtige vooruitblik naar 2021.

Wat een vreemde tijd beleven we, met nu zelfs weer een tweede (gedeeltelijke) lockdown. De afgekondigde RIVM-maatregelen en de voorzichtigheid die ons wordt opgelegd zien we helaas terug in het aantal deelnemers aan de voorgenomen afdelingsactiviteiten, maar tegelijkertijd zijn we ook juist blij dat we zo voorzichtig met elkaar om gaan! 😊

Het experiment van de samenvoeging van Afdeling Fryslân met Natuurvriendenhuis Allardsoog door het Centraal Bestuur blijkt een schot in de roos!

Als afdelingsbestuur zijn we vorig najaar opgegaan in de Beheercommissie (BHC) van Allardsoog en dat maakt het organisatorisch beter mogelijk om jullie nauwer te betrekken bij het reilen en zeilen van ‘ons’ Allardsoog. De plannen voor volgend jaar zullen daar dan in principe ook op gericht zijn. Zo willen we de verbinding tussen de afdeling en Allardsoog versterken en organiseren daartoe kortlopende projecten waar de Friese Nivonners op tijdelijke basis het bestuur en de BHC kunnen ondersteunen.  De thema’s voor 2021 zullen zijn:  Groen aan de slag      Groen erop uit      Groen eten uit de natuur

Nieuwsgierig geworden, heb je een idee en/of zou je wel tijdelijk ondersteuning willen aanbieden??

LAAT HET ONS WETEN!   Secr.fryslan@nivon.nl

Samen kunnen we dan méér glans geven aan het prachtige instituut Natuurvriendenhuis!

Fronny Bosma is om gezondheidsredenen per 1 september terug getreden als voorzitter van onze afdeling. Mieke Minkes is haar opgevolgd op aanwijzing van het Centraal Bestuur, dit in het kader van de pilot waarbij afdeling Fryslân Allardsoog adopteert.

Vooruitlopend op de persoonlijke kennismaking met Mieke tijdens de officiële bestuursoverdracht op zaterdag 7 november volgt hier alvast een korte introductie voor degenen die niet aanwezig kunnen zijn.

Uw nieuwe voorzitter stelt zich voor….

Een nieuwe Nieuwsbrief, een nieuwe voorzitter: van de beheercommissie (BHC) van ons Natuurvriendenhuis Allardsoog in Bakkeveen en de afdeling Friesland. Aan mij de eer om Fronnie Bosma op te volgen. Zij moest helaas om gezondheidsredenen beide functies neerleggen. Dat heeft ze met pijn in het hart gedaan. Mieke Minkes is mijn naam. Ik woon met echtgenoot Feike en onze heidewachtel Max in Aldeboarn, in het Lege Midden van Fryslân, drie kwartier rijden van Bakkeveen.

Wij komen oorspronkelijk uit Sneek. Ik ben korte tijd voorzitter geweest van de Nivon afdeling Sneek. Daarnaast ben ik, naast mijn werk, jaren actief geweest in en voor de PvdA: als raadslid, als lid van provinciale Staten en tenslotte als wethouder van de gemeente Boarnsterhim.

Ik vind het een eer en uitdaging om met dezelfde begeestering als Fronnie plannen te smeden voor ontmoetingen binnen de afdeling. En te werken aan de verbinding tussen de afdeling en Allardsoog. Een Huis midden in het groen dat veel mogelijkheden biedt om ons thema, Groen, Duurzaam en Sociaal in praktijk te brengen.

Nivon en Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Voor Natuurvriendenhuis Allardsoog betekent dat concreet o.a. gebruik van Biologische / Fairtrade ingrediënten voor maaltijden en koffie, thee en overige consumpties. Uitgebreid systeem van afval scheiding en recycling. Verduurzaming van het gebouw door isolatie en gebruik van zonnepanelen zijn ook factoren die meetellen in de beoordeling voor de Green Key toekenning. Voor het lopende kalenderjaar worden alle punten momenteel zorgvuldig nagelopen om weer een zo hoog mogelijke kwalificatie te verkrijgen. Voorheen was de toekenning van GOUD geen uitzondering.

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten in en rondom Allardsoog? Kijk op:

https://www.facebook.com/allardsoog.natuurvriendenhuis      of      https://www.facebook.com/fryslan.nl

Heb je leuke nieuwtjes of mooie foto’s? Mail ze naar secr.fryslan@nivon.nl

Wandelgroep Afdeling Fryslân maakte op 20 september een mooie tocht vanuit Allardsoog.

Er waren 17 deelnemers. Het was een prachtige wandeling van 15 km naar en rond Bakkeveen. De mooie foto’s van Teja Kramer geven een beeld van de wandeling. Leuk om zelf ook eens een dagje of weekendje te gaan lopen bij Allardsoog

 

Nieuws juni 2020

Allardsoog is weer opengesteld voor gasten vanaf 1 juni. Per die datum konden er max 4 huishoudens logeren en vanaf 15 juni kon dat worden uitgebreid naar maximaal 6 huishoudens. De ervaringen van zowel gasten en huiswachten zijn bijzonder goed!  Ieder voelt zich veilig en de te nemen (extra) maatregelen kunnen goed worden uitgevoerd door eenvoud en duidelijkheid. Dat is heel mooi om te vernemen!

Halverwege de maand is de jeu de boules baan weer opgefrist met een (bovenmatige) schoffel- en egalisatiebeurt. De baan ligt er weer prachtig en uitnodigend bij!

Nivon Nederland heeft een serie kleurrijke getekende ansichtkaarten laten drukken met van elk natuurvriendenhuis en elke camping een afbeelding. De kaarten zijn voor € 1 per stuk te koop op de betreffende lokaties. Dus is aanleiding om alle huizen en campings eens te gaan bezoeken om de hele serie bij elkaar te sparen 🙂

Door de coronamaatregelen heeft Nivon in de afgelopen maanden geen inkomsten uit logies gekregen. Dat is een enorme schadepost voor onze mooie vrijwilligers organisatie! Daarom is er een actie gestart om leden en niet-leden om een donatie te vragen.

Met jouw eenmalige gift draag je bij aan het in stand houden van betaalbare, duurzame en sociale overnachtingslocaties midden in de natuur. De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen vallen onder een stichting zonder winstoogmerk. De sluiting door de coronacrisis raakt ons hard. Help je Nivon met een eenmalige donatie? Donaties vanaf €50 doen wij een speciaal natuurvrienden ansichtkaartenpakket cadeau en donaties vanaf €100 doen we ook een nachtje in een natuurvriendenhuis cadeau.

Je doneert aan de stichting natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen en daarmee aan alle accommodaties. Je kan hieronder ook aangeven of je een specifieke accommodatie een hart onder de riem wil steken. Jouw bijdrage steunt dan niet alleen de stichting, maar ook direct jouw gekozen accommodatie.  Kijk op https://doneren.nivon.nl/

In verband met de Corona-crisis zijn alle Nivon Natuurvriendenhuizen tot 1 juni  GESLOTEN. Dit om de gezondheid van onze gasten en al onze vrijwilligers niet in gevaar te brengen. Veel geplande workshops en activiteiten zijn daarom helaas afgelast. We vertrouwen op uw begrip voor deze situatie onder de huidige bijzondere omstandigheden en zullen u graag weer hartelijk welkom heten zodra de RIVM maatregelen dat toelaten.

Inwoning in de binnentuin van Allardsoog

Huiswacht Jan de Mars vond totaal onverwacht een eend met negen kuikentjes in de binnentuin en vertelt het volgende:

‘Twee vragen: hoe zijn ze er gekomen en hoe krijg ik ze in de vrije natuur? In mijn naïviteit heb ik als eerste reddingsactie een teiltje met water in de tuin gezet, maar daar hadden ze geen belangstelling voor. De eend liep met haar kroost van struik naar struik en zocht naar een uitgang. De tuin is alleen via de gang van het huis te bereiken. Toen de deur naar het halletje bij de achteruitgang open stond is de eend daar naartoe gewaggeld. Na het maken van een paar foto’s heb ik de voordeur van het halletje opengezet. Het gezelschap vertrok snel over parkeerplaats en grasveld richting sloot.

Omdat er vanwege het hete weer vaak veel deuren open stonden, was ik even in de veronderstelling dat de groep via het het huis in de tuin was gekomen. Na lang zoeken heb ik toch het goed verborgen nest tussen de struikjes gevonden. Dat betekent dus dat de eend een maand heeft zitten broeden terwijl er op enkele meters afstand gasten zaten te koffiedrinken, kinderen op de trampoline sprongen, het gras werd gemaaid, enz.’

Prachtige NIVONLAND  Kinderpaspoorten :

De aantrekkelijke lay-out van deze leuke uitgave zal er zeker toe bijdragen dat kinderen vaker op vakantie willen in NIVONLAND ! Er zijn verschillende missies uitgeschreven om te voltooien, met stempels die te behalen zijn en natuurlijk alle leuke ervaringen tijdens hun verblijf op de verschillende lokaties van Nivon. Het is werkelijk een heel aantrekkelijk product dat Nivon Nederland hiermee aanreikt aan (groot)ouders om kinderen te stimuleren bij Nivon te verblijven. Goede actie van Nivon !

Krokusvakantie 2020( toen we nog gezellig dicht bij elkaar konden zijn)

Het waren super gezellige weken deze voorjaarsvakantie! Een flink aantal gezinnen met kinderen waren onze gast zodat de gymzaal weer eens uitbundig gebruikt werd, wat een leven in de brouwerij!

In de nestkastjes aan de voorzijde van het huis waren de eerste vogeltjes zich al weer aan het oriënteren, de lente is nu duidelijk in aantocht, ook daar dus veel levendigheid.

Familie

De werkweek is helaas ook afgelast door de RIVM-maatregelen tegen het corona virus.

Gelukkig zijn de huiswachten wel bereid gevonden om de wacht te houden en ze zijn nu bezig met de geplande grote-schoonmaak klussen, geweldig om zoveel betrokkenheid te zien bij deze vrijwilligers.

In onze tijd dient het extra schoonmaakwerk om onder andere een grondige inspectie te doen van plekken waar het dagelijkse onderhoud niet komt. Zo worden bijvoorbeeld beschadigingen of ook wel eens lekkages ontdekt doordat vochtplekken opgemerkt worden.

Daarnaast is het normaal gesproken een geweldige activiteit voor teambuilding, samen werken geeft zoveel meer kracht en plezier dan alléén ergens voor staan!  Zo blijft het gevoel van de Nivon-familie in stand en worden oude en nieuwe contacten aangehaald tijdens de gezamenlijke maaltijden en de gezellige avonden. In het najaar hopen we een nieuwe werkweek te kunnen plannen.

Retro inrichting op de foto

Allardsoog heeft nog heel veel authentieke elementen zoals dat in makelaarsland heet. Er was een periode dat men dat ouderwets noemde, of gedateerd. Nu is het tijd gekeerd en noemen we het retro  en zelfs duurzaam!! Het is de bedoeling om een speciale foto serie van deze authentieke, duurzame aspecten van Allardsoog samen te stellen en op deze website te vertonen. Om aandacht voor het mooie oude materiaal en ontwerp te vragen, en daarmee waardering ervoor op te wekken.

Nieuws van januari 2020

Een wervelend begin van 2020 voor Allardsoog door grote organisatorische inzet van de vele trouwe vrijwilligers en ook een groot aantal enthousiaste nieuwe vrijwilligers die o.a. het team van huiswachten zijn komen versterken! Zo kan Allardsoog een prachtig 2020 gaan neerzetten!

Muziek

Ook was er in januari weer een muzikale week doordat het jaarlijks terugkerende orkest in de sportzaal vol vuur repeteerde en speelde. Ze komen elk jaar graag terug omdat het zo’n prettige verblijfplaats is en niet in de laatste plaats omdat de akoestiek in de gymzaal zo prachtig is! We zijn elk jaar weer blij met alle vrolijkheid die hun aanwezigheid in huis brengt.

Actie

Nivon Nederland heeft de landelijke actie ‘kinderen tot 16 jaar gratis‘ verlengd in 2020! Ouders, begeleiders en grootouders mogen als Nivon-lid gratis twee kinderen onder hun begeleiding  laten logeren in Allardsoog. De kinderen moeten daarvoor ook Nivon-lid zijn en bij aankomst hun eigen lidmaatschapskaart tonen.

CADEAU-TIP:  GEEFT UW JARIGE (KLEIN) KIND EEN NIVON LIDMAATSCHAP CADEAU

Daarmee geeft u hen ruimte voor een (h)eerlijke ervaring in plaats van materiële zaken!

Activiteiten

Er is in dit prille begin van 2020 voor het lopende jaar reeds een groot aantal activiteiten geboekt voor Allardsoog, zo blijft er leven in de brouwerij! Het is zeker de moeite waard om eens te kijken of er iets voor u bij is onder de knop evenementen en workshops.

Hulp

Ook veel leven in de brouwerij zal er zijn tijdens NL-doet op vrijdag 13 maart. Dan komt een aantal vrijwilligers uit de buurt van Zwolle ons helpen om de tuin aan te pakken. Daarnaast zullen er op een ander moment ook leerlingen van een basisschool en een landbouwschool de handen uit de mouwen komen steken in en rondom Allardsoog. De klussenlijsten liggen al te wachten, geweldig dat er zoveel hulp van buiten komt aantreden om onze vrijwilligers te ondersteunen.

Nieuwe LAW ( Lange Afstands- Wandeling)

Onlangs is het Bonifatius Kloosterpad geopend. Het loopt van Schiermonnikoog via Dokkum, Drachten en Oosterwolde richting Wolvega. De routes bestaan uit rondwandelingen en etappes. Vanuit Allardsoog zijn enkele etappes en rondwandelingen zeker als dagtrip in te vullen. Kijk voor details en de website bij de knop ‘het huis en de omgeving’.

Fronny Bosma zet zich in voor het Natuurvriendenhuis

Kerstmok – Fronny Bosma

EEN-WEST – Sinds enkele weken is Fronny Bosma voorzitster van het NIVON Natuurvriendenhuis Allardsoog. Gelegen op het uiterste puntje in de gemeente Noordenveld, net nog in Drenthe, maar wel met zicht op de provincies Groningen en Friesland. Aan de rand van Een-West ligt het Natuurvriendenhuis er lommerrijk bij.

‘Echt een mooie plek om tot rust te komen. Ik mag hier graag zijn. Midden tussen weilanden, heidevelden en bos. NIVON telt 13 Natuurvriendenhuizen in het gehele land. Veelal landelijk gelegen, midden in de natuur en waar je geen last hebt van je omgeving. Ik kom uit het onderwijs en ben onder andere ook coördinator geweest van dagcentra in de ouderenzorg. Ook een tak van sport waarbij je veel met vrijwilligers te maken hebt. Na mijn pensioen heb ik vijf jaar lang vrijwilligerswerk gedaan in NIVON huis Banjaert in Wijk aan Zee (Noord Holland). Dat was niet toevallig, ik mocht daar graag logeren zo vlak aan zee. Ik heb daar als huiswacht gewerkt. Zo ben ik alle ins en outs te weten gekomen. Als huiswacht ben je een week lang aanwezig in het gebouw. Je bent gastvrouw en ook gelijk regelaar van allerlei andere zaken die in die week op je pad komen. Dat was een mooie ervaring,’ laat Fronny Bosma weten.

Het Natuurvriendenhuis Allardsoog tel zo’n 100 vrijwilligers. Van huiswachten tot medewerkers technische dienst, een activiteitencommissie, een tuinploeg en een aanmeldsecretariaat. ‘Het is net als met het runnen van een bedrijf,’ zegt zij. ‘Het is zoeken naar vaste structuren en het voorkomen van losse eilandjes. Elk gebouw is financieel zelfstandig en moet dus zijn eigen broek ophouden. Dat kan in ons geval alleen maar met vrijwilligers. Die zijn dan ook altijd welkom. Mijn doelstelling als voorzitster van deze club is om Natuurvriendenhuis Allardsoog elke dag zo vol mogelijk te krijgen. Waar ik vooral op insteek is het organiseren van goede pr en communicatie. Ook bereikbaarheid is een kwestie. Openbaar vervoer kennen we hier niet, we werken aan het uitzetten van routes. Mensen moeten ons wel weten te vinden, zodat ze kunnen zien wat wij allemaal voor hen kunnen betekenen.’

En wie rondloopt in Allardsoog kijkt zijn ogen uit wat er allemaal gedaan kan worden. Het gebouw is een voormalige huishoudschool. Er is een gymzaal, een keuken, veel slaapplaatsen, een restaurant gedeelte, zithoeken, vergaderruimten en buitenom met een kinderspeelplaats en diverse mogelijkheden voor sport. NIVON is landelijk aan het verjongen en zet zich meer dan voorheen in voor een jongere doelgroep met kinderen, jongeren en gezinnen. Het wil ook groen en duurzaam zijn, betaalbaar voor iedereen, vriendelijk en vooral ook laagdrempelig. ‘Ons Natuurvriendenhuis is heel geschikt voor allerlei diverse groeperingen. Er kunnen lezingen worden gehouden, jeugdkampen, schilder-groepen zijn er te vinden, je kan er vergaderen, scholen zijn welkom voor het organiseren van activiteiten, bijeenkomen voor werksessies, herstellen van een burn-out en je kunt elk moment van de dag binnenvallen voor een lekkere kop koffie. Onze huiswachten ontvangen je graag,’ laat Fronny Bosma enthousiast weten.

Het doen van vrijwilligerswerk in dit gebouw kent vele facetten. Wie eens sfeer wil proeven kan gewoon even langskomen of via de website van het NIVON reageren.

 

Klik hier om de Zomer Nieuwsbrief 2019 te lezen!

De Nieuwsbrief “het Oog” heeft een nieuwe lay-out gekregen. We hebben voor deze opmaak gekozen omdat wij de nieuwsbrief zo gemakkelijker kunnen vullen. Daarnaast kun je nu gelijk doorlinken naar de website waar je aanvullende informatie kunt vinden.

Wil je onze Nieuwsbrief per mail ontvangen? Stuur dan een mail naar pr.allardsoog@nivon.nl dan zetten wij je op de verzendlijst.

Mei 2019:    lente Nieuwsbrief Allardsoog.

In 3 pagina’s praten we jullie bij over het ‘wel en wee’ van ons Natuurvriendenhuis. Zoals een terugblik op de winterperiode, NL-doet en de werkweek. Op pagina 2 lees je alles over Green key, de vrijwilligersbeurs en hoe je ons team van vrijwilligers kan komen versterken. En op de derde pagina van onze Lente Nieuwsbrief lees je wat je de komende periode kunt ondernemen in (de omgeving) van Allardsoog.