Vrijwilligers gevraagd

Allardsoog zoekt enthousiaste vrijwilligers:

 

Coördinator Onderhoudsdienst.

We zoeken een man of vrouw die zich verantwoordelijk voelt voor het in goede staat houden van het gebouw. Samen met andere vrijwilligers, en indien nodig, professionele bedrijven van buiten. Alle voorkomende werkzaamheden op Allardsoog worden door een team vrijwilligers van de technische dienst uitgevoerd en waar nodig samen met professionele bedrijven van buiten.

Concrete taken zijn:

* het bewaken van de uitvoering van het meerjarig onderhoudsplan (MJOP);

* het opstellen van een piketrooster;

* uitvoerende taken die aansluiten bij de eigen interesse, kunnen en kennis

* regelmatig overleg en brainstormen met de vrijwilligers van het onderhoudsteam;

* deelname aan de (maandelijkse) vergadering van de Beheer Commissie (BHC) van Allardsoog.

 

Naar schatting vraagt deze functie inzet van 4-8 uur per week.

Het is handig om in de buurt (max 40 tot 50 km) van Allardsoog te wonen.

De reguliere kilometervergoeding is van toepassing.

Rinus Schnater vertelt je graag meer over dit werk; hij is te bereiken op nr. 06-51198429

 

Vrijwilligers voor de functie van Huiswacht (gastheer en – vrouw)

Voor de ontvangst van de gasten zijn er in Allardsoog altijd huiswachten aanwezig. Deze vrijwilligers helpen de gasten die aankomen, regelen de administratieve afhandeling van het verblijf en helpen de gasten zich welkom te voelen en hun wegwijs te maken. Zij zijn de spin in het web in een sociale, actieve en dynamische omgeving op een mooie plek in de natuur.

De gastheren en gastvrouwen werken in tweetallen en zijn meestal stellen of een koppel vrienden of vriendinnen, die een week in het huis verblijven waar zij de beschikking krijgen over een eigen appartement. Zij zijn sociaal, gastvrij en kunnen met de computer omgaan.

Onze huiswachten verblijven minimaal 2 keer 1 week per jaar in ons huis. De wisseldag is op donderdag. Jouw werkzaamheden zijn in overleg en op nader te bepalen dagen/tijdstippen.

Lijkt het je leuk om samen met je partner, vriend of vriendin in Allardsoog gastheer en/of –vrouw te worden of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mieke Minkes, voorzitter van Allardsoog :  vz.allardsoog@nivon.nl of mail naar:  pr.allardsoog@nivon.nl

Vrijwilliger activiteitencommissie

Woon je maximaal 50 km verwijderd van Allardoog kan je met een computer omgaan, en hou je van plannen en organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou.   We   gaan  samen met de Gemeente Bakkeveen breed inzetten op de thema’s  GROEN en GEZOND.  In Bakkeveen loopt het project BLOEI ZONE  (afgeleid van Bleu zone) waarmee met flinke preventieve maatregelen de gezondheid van de lokale bevolking een trapje wordt opgekrikt.  Zie voor een indruk van dit project :  Uitzending gemist:  Dokters van morgen, uitzending begin november 2020.  Met alle groene aspecten van Allardsoog erbij gevoegd kunnen we heel breed een groot aantal workshops, lezingen en overige activiteiten ontwikkelen. Dus heb je zin en ideeën?  Meld je aan bij pr.allardsoog@nivon.nl