Bonifatius Kloosterpad (NIEUW)

In het voetspoor van Heiligen en Pelgrims

In het najaar van 2019 werd deze bijzondere historische wandelroute in gebruik genomen. Voor wie er bij stilstaat en oog voor heeft, laat de erfenis van Bonifatius zich nog altijd goed lezen. De klooster- en kerkenpaden, schouwpaden, lijk- en dijkwegen zijn sprekende getuigen uit vervlogen tijden.

Het Bonifatius Kloosterpad bestaat uit twaalf aaneengesloten etappen tussen Dokkum en Wolvega en dertien rondwandelingen: op Schiermonnikoog, rond Anjum, om Dokkum heen, Burgum, Drachten, Oosterwolde, Wolvega en een meerdaagse route bij Buitenpost. In totaal beslaat de route over het wandelnetwerk in Fryslân zo’n 450 kilometer.

Het Bonifatius Kloosterpad belicht de rijke historie van de kloosters en landschappen en toont de onlosmakelijke band tussen beiden. De pelgrim ruikt en ziet afdrukken van eeuwen in weidse akkers, graslanden, intieme boomwallen, coulissen, vaarten en wijken.

Een groot aantal etappes ligt binnen bereik van Allardsoog en ook voor een aantal ‘rondjes’ kunt u vanuit ons Nivonhuis mooie dagwandelingen uitzetten. Zie bijvoorbeeld rondje Oosterwolde en rondje Wolvega.

Alle etappes en rondjes zijn uitgebreid beschreven en van duidelijke kaarten voorzien. Zie hiervoor    http://bonifatiuskloosterpad.nl/

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen