Fietsroute door het Fochteloërveen

Tijdens deze fietstocht ontdekt u de plaatsen Assen, Veenhuizen, Fochteloo en Ravenswoud

Assen werd pas in de negentiende eeuw interessant voor de wat rijkere inwoners van de provincie. Zij maakten van Assen een welvarende stad met veel monumentale gebouwen, zoals het Drents museum of de Johan Willem Friso kazerne. Het is een stad vol evenementen: uiteraard de TT, maar ook de Asser Bluesdagen,  de kunstenaarsmanifestatie Art Explosion en Kolkend Assen, vol culturele activiteiten aan het eind van de zomer. Veenhuizen is vooral bekend als (straf)kolonie voor bedelaars en landlopers. De Maatschappij van Weldadigheid wilde de armen door middel van arbeid, onder andere in de vervening, heropvoeden. In het Gevangenismuseum kunt u van alles over de geschiedenis van Veenhuizen te weten komen. Fochteloo is vooral bekend door het Fochteloerveen, waar u doorheen fietst. In dit natuurgebied van 2500 hectare komt u zeldzame flora en fauna tegen. Bij Ravenswoud staat een uitkijktoren met een fraai overzicht over het best bewaarde hoogveengebied in Nederland. De  routebeschrijving van het Fietsroutenetwerk kunt u HIER downloaden.

Sfeervol uitzicht over het Fochteloerveen

Uitkijktoren “De Zeven” bij het fochteloerveen bij Ravenswoud.

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen