Het eeuwenoude Landgoed de Slotplaats in Bakkeveen

De Slotplaats Bakkeveen

Natuurmonumenten heeft de Slotplaats in beheer en kwam onlangs met een nieuwe gebiedsvisie op De SlotplaatsOm de natuur en cultuur op landgoed De Slotplaats te verbeteren en het landgoed beter beleefbaar te maken, gaat Natuurmonumenten de komende 18 jaar met negen speerpunten aan de slag. We gaan meer water vasthouden voor het bos en de dobbes en het landgoed meer verbinden met de omgeving.

Daarvoor staat o.a. een nieuwe water- en faunapassage onder de Bakkefeanster Feart op stapel. Deze punten staan beschreven in de nieuwe Gebiedsvisie De Slotplaats 2022-2040, getiteld ‘Genieten van ons landgoed’.In 2022 vieren we een jubileum. We zijn dan 25 jaar eigenaar van landgoed De Slotplaats. In een kwart eeuw is veel werk verzet. Toch zijn we er nog lang niet. Er zijn volop kansen en knelpunten om aan te pakken. Download op de website van Natuurmonumenten de volledige gebiedsvisie of de publieksfolder met een samenvatting ervan.

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen