DE VEENLAND EXPRESS-HUIFKAR RIJDT WEER VANAF MIDDEN APRIL

Staatsbosbeheer Veenland (Zwartemeer, zuidoost Drenthe) biedt bijzondere huifkartochten aan langs en door de veengebieden van zuidoost Drenthe, zoals het Bargerveen, Oosterbos en soms ook door de aanliggende Duitse grensvenen van Emsland.

Sinds 2018 doen we dat in de unieke en hypermoderne Veenland Express. Deze heuse dubbeldekker biedt plaats aan ruim 60 personen (zie bijgesloten foto). Middels luchtdruk kan de huifkar naar de grond afzakken zodat het tevens geschikt is voor minder validen, mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, scootmobiel of rollator. In de nieuwe Veenland Express kunnen zelfs bedlegerige mensen een dagje mee de natuur in!

Daarmee dus geschikt voor familiefeesten (jubilea, bruiloften), personeel- en bedrijfsuitjes maar juist ook voor groepen uit verzorg- en verpleeghuizen, ouderenbonden, Zonnebloem-afdelingen, et cetera.

Groepsarrangementen op aanvraag zijn mogelijk, zoals een middagprogramma met ontvangst met koffie-thee-koek, eventueel een voorafgaande lunch, gevolgd door een korte fotopresentatie over de unieke hoogveennatuur en dan de aansluitende huifkartocht van ruim 2 uur, met bezoek aan de grootste schaapskooi van Nederland, inclusief consumptie aldaar. Informeer naar de mogelijkheden. Naast groepsarrangementen bieden we ook ‘Publieksdagen’ aan. Speciaal ingepland voor individuen, stellen of kleine gezinnen en groepjes. Bijgesloten de poster met alle data van deze Pulieksdagen voor 2023. Deze ritten beginnen om 14.00 uur en duren tot circa 16.30. We bezoeken de schaapskooi in Weiteveen voor een drankje (en gewenst sanitair gebruik bij het restaurant). De Publieksdagen zijn uiteraard ook zeer geschikt voor uw eigen gasten die op dat moment bij u verblijven!

Om een beeld te krijgen van de unieke Veenland Express en de rit door de bijzondere Bargerveen-natuur zie onderstaand, kort Youtube-filmpje: https://youtu.be/rE-qz4mm-aE

Geïnteresseerd? Bel (0031-653199389) of mail voor mogelijkheden naar e.bloeming@staatsbosbeheer.nl

(overige excursies en activiteiten staan vanaf begin maart op www.meetingnature.nl)

Erik Bloeming* Boswachter Staatsbosbeheer Veenland – Zwartemeer* Natuurpark Ranger Internationaal Natuurpark Moor-Veenland* Tel.: 0031-653199389* www.meetingnature.nl

Veenland Express

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen