40-jarig bestaan Allardsoog

Op 14 april 2024 bestond Nivon Natuurvriendenhuis Allardsoog 40 jaar en dit jaar bestaat Nivon 100 jaar.  Dat werd gevierd tijdens het jubileumweekend van 13 en 14 april. Dertien april werd een dag van terugkijken en genieten. Van de mooie dingen die de afgelopen 40 jaar op Allardsoog gerealiseerd zijn. Er werd gespeecht, Acta theater trad op als dank aan al onze vrijwilligers. Er werd verwezen naar het levenswerk van Jarig van der Wielen, naar Klinkenberg en naar al onze werkers die vanaf 100 jaar geleden opkwamen voor de belangen van gewone mensen. Immers door de oprichting van het IvAO en vervolgens het NIVON werd er gewerkt aan scholing en vorming van arbeiders, praktische politiek bedreven, sociaal economische strijd geleverd. Maar ook, en dat is essentieel voor Allardsoog, gezorgd voor culturele ontwikkeling, reizen en vakanties.


Deze zaken zijn in de loop van de tijd, steeds passend bij de nieuwe tijd, vormgegeven. Die vorm van het NIVON verandert dus, steeds, ook nu nog. Maar de ideeën van samen met elkaar voor elkaar zijn gebleven. Als “Nivonners” zeggen we niet voor niets dat we eerlijk, groen en duurzaam willen zijn; dat we sociaal en inclusief willen zijn. Dat we samen willen streven naar een organisatie waarin voor iedereen plek is, een eerlijke, groene en duurzame plek. Daardoor werd zondag 14 april een dag van vooruitkijken!
Want zondag werd op Allardsoog  de schop in de grond gestoken. Er werd een appelboom geplant en 3 verbloemtegels geplaatst. Deze boom en de 3 verbloemtegens symboliseren onze hoop op nog 40 jaar. Op een groen, eerlijke en duurzame toekomst waarin  “Nivonners” samenwerken op ons mooie Allardsoog.
Ook u bent van harte welkom!!