september, 2022

26sep19:0019:00Expositie Michel Pol en Henneke Andrea in Allardsoog

event details

Michel en Henneke exposeren hun werk in ons Nivon huis tot en met eind januari 2023. Een impressie:

Michel Pol

“Er was eens …… een moment, ik denk 35 jaar geleden, dat ik tijdens een strenge winter een Koperwiek langs de slootkant zag lopen. In volle concentratie op zoek naar iets eetbaars, zag hij niet dat ik mijn hoofd op de slootkant legde op de weg die hij ging. Tot op ongeveer 5 centimeter genaderd, keek hij op en ging met een bocht om mijn hoofd heen, zijn weg onverstoorbaar volgend. In die luttele seconde zag ik mijn eigen gezicht weerspiegelt in één van zijn pupillen. Het is misschien wel vanaf dat moment dat ik een bijna magische fascinatie heb voor de natuur en specifiek voor dieren.”

Polart

Michel Pol (1969) werkt reeds jaren onder de naam ‘Polart’. Met een krachtig handschrift tekent en schildert hij zijn fascinatie voor mens en dier. Zijn werk is figuratief en expressionistisch te noemen. Ook op het terrein van landschappen laat hij zich niet onbetuigd, de landschappen zijn vaak buiten gemaakt in weer en wind, met de laarzen aan in de Friese natuur. In zijn meest recente landschappen laat hij de mythische relatie tussen mens en dier zien, waarbij de nodige humor meestal niet ontbreekt. Zie voor werk: www.polart.exto.nl

 

Atelier Natoer

“Natoer bist do sels” staat op een balk boven de houtkachel in Atelier Natoer geschreven. Natuur dat zijn we allemaal, natuur is alles. Het atelier vindt u aan het begin van het dorp Bakkeveen, nagenoeg naast theehuis De Slotplaats. In het atelier aan de Foarwurker Wei 5 wordt door Michel Pol op vrijdagmorgen en middag op ontspannen wijze schilderles gegeven. In deze cursus figuratief schilderen met olieverf wordt geleerd hoe een schilderij op te zetten en uit te werken. Als onderwerpen zullen model, portret, dier en landschap aan bod komen. Er worden diverse technieken geleerd om tot een mooi resultaat te komen. Voorop staan het ontwikkelen van het schilderplezier en de eigen herkenbare stijl.

 

meer

tijd

(Maandag) 19:00 - 19:00

X