Expositie Tine Welter

01oktgehele dag31janExpositie Tine WelterZendoodles en gedichtschilderijen

event details

Tine Welter

Tine Welter (1958) is haar carrière gestart in het welzijnswerk als Cultureel Werkster. Vervolgens is ze, na een omscholing, het basisonderwijs ingestroomd. Na 15 jaar lesgeven is ze inmiddels een eigen bedrijf gestart als HSP coach. Ze is daar in ook een HSP (High Sensitive Person) en ze kan mensen ook op basis van haar ervaring een helpende hand bieden. ( zie ook www. Tineswerkplaats.nl). Ze leert mensen verhalen schrijven in zowel cursusvorm als in losse workshops, Schrijven voor de pret is haar motto. Daarnaast geeft zij korte cursussen Zen doodle, voor iedereen die tekenen leuk vind en voor iedereen die haar of zijn hoofd ‘leeg’ wil maken. Zelf doet zij vrijwel dagelijks aan deze tekenmeditatie.

Naast haar werkzame leven heeft Tine de afgelopen 40 jaar haar creatieve kant in de breedte ontwikkeld, van nuttige handwerken tot beeldhouwen, van aquarel tot acrylschilderijen, van boetseren tot schrijven van verhalen en gedichten.

In deze tentoonstelling zijn gedichtschilderijen te zien, en een gedicht foto. Daarnaast zijn er een aantal tekeningen te zien die hun oorsprong vinden in de zendoodle techniek. Het herhalen van kleine patronen die samen een harmonieus geheel vormen en uiteindelijk mooie grote tekeningen opgeleverd hebben. Aanvankelijk werkte ze met verschillende diktes fineliners, in zwart wit tekeningen. Nu werkt ze niet zozeer met verschillende puntdiktes van de pen als wel met verschillende kleuren Stabilo stiften.

Tine Welter Zendoodle

De gedichtschilderijen bestaan uit gedichten van de hand van Tine die ze vervolgens voorzien heeft van een schilderij. Allemaal uitgevoerd in acrylverf en sommigen met nog iets extra’s. Een aantal van de tekeningen zijn geïnspireerd op beelden die haar bijgebleven zijn bij haar bezoek aan Allardsoog, zoals de optrekkende ochtendmist. Of toen ze Lauwersoog bezocht tijdens het droogvallen van het wad. De tulpen zijn het begin geweest van het onderzoek wat er voor haar allemaal mogelijk is in de zendoodle techniek. Tine heeft genoten van het vervaardigen van haar tekeningen en haar gedichtschilderijen. Ze hoopt dat u ze met net zoveel plezier zult bekijken.

Tine Welter Gedichtschilderij

 

meer

tijd

Oktober 1 (Zondag) - Januari 31 (Woensdag)(GMT+02:00)