Midweek Oud worden, Jong blijven

10apr(apr 10)17:0014(apr 14)12:30Midweek Oud worden, Jong blijvenWorkshop gaat niet door!Prijs lid€ 365,- Prijs niet-lid€ 425,-

event details

De meeste mensen willen graag oud worden. Maar dan wel graag op een gezonde en gelukkige manier. Als je op het internet als zoekopdracht geeft ‘Longevity’, het Engelse woord voor oud worden, geeft Google 246 miljoen(!) hits. Ook zijn er heel veel boeken geschreven over dit thema. In deze themaweek gaan we proberen om in deze overstelpende hoeveelheid gegevens die zaken eruit te halen die bij jou passen of waarmee jij je voordeel kunt doen.

Allereerst kijken we naar de lichamelijke aspecten. Uiteraard speelt voeding hier de hoofdrol. Met welke voeding blijf je zo lang mogelijk gezond. Wat kunnen we leren van de Blue Zones? Ook gaan we praktisch aan het werk, bijvoorbeeld door het maken van een lang-leven-maaltijd. Naast voeding komen er nog meer fysieke aspecten aan de orde. Denk aan beweging, slaap en water. Alle drie van groot belang.

Ook komen psychisch-mentale en sociale aspecten aan de orde. Hoe kan de manier van omgaan met jezelf en anderen bijdragen aan je levensgeluk. Hoe kun je leren om goed te ontspannen. Een van de onderdelen van de week is een kleine cursus ‘Autogene Training’, ook wel de Yoga van het Westen genaamd.

En dan staan we nog stil bij het spirituele aspect: wat geeft jouw leven zin, waarvoor kom jij je bed uit?

De werkvormen zijn presentaties, opdrachten, praktijkoefeningen, groepsgesprekken en nog meer. Een groot deel van het materiaal wordt digitaal beschikbaar gesteld. Daarom is het praktisch om een mobiele telefoon, tablet, laptop of e-reader te kunnen gebruiken. We beginnen op maandag om 17.00 en we sluiten af op vrijdag 12:30.

Het programma is niet in beton gegoten. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de vragen van de deelnemers. Om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten op de vragen van de deelnemers krijgt u van tevoren een korte vragenlijst.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16

Inhoudelijke informatie: Menno Dijkstra, 06-83714255

Bed- en badlinnen zelf meenemen of huren

meer

tijd

10 (Maandag) 17:00 - 14 (Vrijdag) 12:30(GMT+02:00)