Algemeen

Op het drie provinciën-punt van Groningen Friesland en Drenthe, ligt het “Natuurvriendenhuis Allardsoog”, één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon. Een betaalbaar ‘doe-het-zelf-hotel’ dat volledig door vrijwilligers wordt beheerd en gerund.
Natuurvriendenhuis Allardsoog ligt boven op een smalle zandrug met prehistorische grafheuvels en een middeleeuws landweer, en kijkt uit op een prachtig natuurgebied van bos, heide en weilanden. Een ideale plek voor fietsers en wandelaars die Allardsoog gebruiken als uitvalsbasis.

Allardsoog luchtfoto

In het huis zijn telkens twee huiswachten aanwezig om je te ontvangen en eventuele vragen te beantwoorden. Kortom een ideale plek voor (korte) vakanties, weekendje weg maar ook voor het organiseren of bijwonen van workshops, groepsbijeenkomsten of een familiereünie. Het ruime huis heeft in totaal 64 bedden, een grote uitstekend geoutilleerde keuken voor gebruik door individuele gasten maar ook zeer geschikt voor (grote) groepen. De verschillende zalen in Allardsoog zijn geschikt om rustig te lezen, TV te kijken of spelletjes te doen. De zalen zijn ook te huur voor het geven van lezingen, workshops of ook alle soorten feesten. (met of zonder gebruik van de keuken en met of zonder overnachtingen voor de gasten)

Het huis heeft veel authentieke details die opeenvolgend modern, ouderwets, gedateerd en nu dan weer retro genoemd worden. Hoe men het ook benoemt: duurzaam is het zeker om oude bestaande structuren goed te bewaren, zeker wanneer die nog gaaf en of functioneel zijn.

Allardsoog eetzaal

Daarnaast zijn er in de afgesloten binnentuin goedgekeurde speeltoestellen.
Dit is ideaal voor ouders met kleine kinderen!

Allardsoog binnentuin

Naast het huis bevindt zich een prachtige jeu de boules baan!!

jeu-de-boulesbaan NL Doet

Jeu-de-boulesbaan-Terras

Allardsoog is ook Rustpunt voor fietsers en wandelaars. De picknickbank voor het huis en de vlag met het Rustpunt logo nodigen de sportieve voorbijgangers uit om een kopje koffie of thee te gebruiken, in de gezellige omgeving van het huis waar de huiswachten gastvrij en ook voor een praatje te vinden zijn.

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen