Van 7 juni tot en met 26 augustus is het theaterspektakel “Het Pauperparadijs” in Veenhuizen.
Leuk om te combineren met een overnachting in ons Nivonhuis Allardsoog!

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

In Het Pauperparadijs volgen we de Amsterdamse weesjongen Teunis, die plotseling met zijn zusje Aagje gedeporteerd wordt naar de gestichten van Veenhuizen. Hij zoekt een uitweg terug naar huis, maar raakt verliefd op bewakersdochter Cato. Hun verboden liefde en de ongelijke strijd tegen het gezag maken hun het leven onmogelijk. Uiteindelijk proberen ze te vluchten.

Het Pauperparadijs vertelt deze actuele historie op de plek waar die zich daadwerkelijk heeft afgespeeld: in een van de paupergestichten. Dat maakt deze voorstelling tot een bijzonder indringende/aangrijpende ervaring/belevenis.

Met geweldige acteurs, een spectaculair decor, indrukwekkende live muziek van LAVALU en de Pauperparadijsband, en een groot ensemble lokaal talent.

Een voorstelling van Tom de Ket (van o.a. De Verleiders en Mammoet)

Naar de bestseller van Suzanna Jansen

pauperparadijs pauperparadijs pauperparadijs pauperparadijs pauperparadijs pauperparadijs

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen