S(w)ing! (Gaat door)

13dec(dec 13)20:0014(dec 14)15:00S(w)ing! (Gaat door)Een dag zingen, swingdansen en improviserenPrijs lid€71,- Prijs niet-lid€107,-

event details

S(w)ing!

Een dag zingen, swingdansen en improviseren op heerlijke swing muziek waardoor je op een simpele manier samen zingt, vrijer en makkelijker kan bewegen en bovendien veel lol hebt. Dat gaan we doen tijdens het arrangement S(w)ing! op zaterdag 14 december in Allardsoog. Aankomst is op vrijdag avond en de workshops vinden plaats op zaterdag. Twee workshops: een workshop S(w)ing Choir (zang) en een workshop Solo Jazz (dans).

S(w)ing Choir

Met S(w)ing Choir ga je terug naar de oorsprong van de swingende jazz muziek: de black gospel, de spirituals, muziek uit West- en Zuid Afrika. Het gebruik van de ‘call and respond’ methode bij het a capella zingen en het gebruik van bodypercussie voor het creëren van ritme maakt dat iedereen met en zonder muzikale achtergrond snel de nummers eigen kan maken en samen mooie harmonieën kan zingen.

Solo Jazz

Ken je dat gevoel, dat je swingende muziek hoort van bijvoorbeeld Ella Fitzgerald en je zin krijgt om mee te dansen? Daar spelen we op in tijdens de workshop Solo Jazz, een swingende dansstijl uit de jaren ‘20.

Solo Jazz dans je solo, zonder danspartner, of samen met een danspartner als onderdeel van de partnerdans Lindy Hop. Het is een speelse en creatieve dansvorm. Het is ontstaan in de late jaren ‘20 van de vorige eeuw binnen de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Harlem, New York.

Werkwijze

Iedereen is welkom, jong en oud, met en zonder zang- en dans ervaring.
Naar elkaar luisteren, elkaar horen en dus veel aandacht voor de muziek hebben, zorgt dat we met elkaar mooie swingende harmonieën zingen, zonder het gebruik van bladmuziek en het notenschrift. We doen (bijna) alles op het gehoor. Zo kan iedereen, met of zonder muzikale achtergrond, meedoen.

Solo Jazz is een ‘social dance’, een dans waarbij het gaat om spontane connectie en improvisatie tussen mensen. Je danst op je eigen manier, al luisterend naar wat je lijf kan, je danst solo en toch samen. Aangezien iedereen welkom is, geef je je individueel op.

Handig om mee te nemen:
Comfortabele, (platte) schoenen die lekker zitten
Comfortabele kleding waarin je je vrij kan bewegen
Handdoek (we gaan zweten)
Flesje voor water
Avondeten voor vrijdagavond
Ontbijt en lunch voor zaterdag

(Voorlopige) Planning
Vrijdag

Aankomst vrijdag avond
20.00 – Welkomstwoordje en kennismaking, koffie en thee

Zaterdag
8.00 – 10.30 – Ontbijt en kamers schoon achterlaten*
10.30 – 12.00 – Workshop S(w)ing Choir
12.00 – 13.15 – Lunch
13.30 – 14.00 – Workshop Solo Jazz
14.00 – 14.30 – Afsluiting met koffie en thee

Belangrijk om te weten:

  • Tijdens de workshops staan er kannen met water.
  • Na de workshops is er vers fruit voor iedereen.
  • Vrijdagavond en zaterdag voorafgaand / na de workshops is er koffie en thee voor iedereen.
  • Het S(w)ing arrangement op Allardsoog is een arrangement waarbij je zelf het avondeten, ontbijt en lunch verzorgt. De dichtstbijzijnde supermarkt is een stukje rijden met de auto en er gaan niet veel bussen. Mocht je niet over eigen vervoer beschikken, dan is het handig om vast thuis boodschappen te halen en mee te nemen.
  • Lakenpakketten en handdoeken zijn verkrijgbaar bij de receptie, mocht je geen eigen slaapspullen mee kunnen / willen nemen. Neem hiervoor contact op met de aanmeldsecretaris van Allardsoog.
  • * Aangezien zaterdag om 14.00 nieuwe gasten op Allardsoog arriveren, is het belangrijk dat gasten de kamers voor 11.00 schoon achterlaten. Het is echter na een dans workshop wel fijn om nog te kunnen douchen en om te kunnen kleden. Daarom kan iedereen nadien wel gewoon gebruik maken van de douches op de gang.
  • Voor vragen over het verblijf op Allardsoog, routebeschrijving, etc. graag contact opnemen met de aanmeldsecretaris van Allardsoog.
  • Voor vragen over de workshops, graag contact opnemen met zang – en dansdocent Amarins Woltring (acwoltring@gmail.com)

meer

tijd

13 (Vrijdag) 20:00 - 14 (Zaterdag) 15:00(GMT+01:00)