Nivon werkgroep sociale vakanties

 

Augustus 2022

NIVON werkgroep Sociale Groepsvakanties organiseert vakantieweken voor mensen voor wie vakantie vieren niet vanzelfsprekend is (statushouders, minima,..).  Een aantal Natuurvriendenhuizen stelt daarvoor het hele his beschikbaar gedurende een hele week, waaronder Allardsoog.

Dit jaar heeft Allardsoog zelfs twéé weken vrij gemaakt! Er kunnen dan helaas geen individuele gasten boeken maar dat dient het hogere doel van dit sociale project.
Wat nadere info over deze vakantieweken zoals dat vermeld staat op de website van de Sociale Groepsvakanties:
Veel volwassenen en kinderen leven langdurig in armoede. In 2020 ging het om 99.000 kinderen. Dat is ongeveer één kind per klas (bron: CBS 2022). Van luxe als een vakantie kunnen zij alleen maar dromen.
Dankzij Sociale Groepsvakanties kunnen zij tóch een week weg, zorgeloos en kosteloos. En hoe cool is het om geweldige vakantieverhalen met je klasgenootjes te kunnen delen? De positieve effecten op kinderen zijn buitengewoon groot.
Nivon stelt haar Natuurvriendenhuizen voor de vakantieweken ter beschikking. De enige zaken die dan nog nodig zijn, zijn begeleiders en geld.
Lees meer over dit mooie initiatief op Sociale Groepsvakantie | Gun sociale minima óók een vakantie!

ATTENTIE:

Diverse bestuursleden van de werkgroep Sociale Groepsvakanties hebben na jaren trouwe dienst de wens om te stoppen en iets moois over te dragen.
We zoeken een voorzitter, fondsenwerver, vrijwilligerscoördinator en penningmeester. Wij zorgen voor een goede overdracht van geld, kennis en enthousiasme!
Meer info – Doky Verhagen, vz@socialegroepsvakantie.nl