Rondje Drachten, Bakkeveen, Donkerbroek

Een route voor liefhebbers van het Friese landschap. Je fietst over stille wegen een rondje in de omgeving van Drachten, Bakkeveen en Donkerbroek.

Drachten is rond 1950 uitgegroeid tot een stad. We gaan de stad zelf niet in omdat dit een rustige route is, maar voor de liefhebbers: je kunt doorrijden naar de Slinger, de grootste fietsbrug van Noord-Nederland met een lengte van 240 meter. Wie erover heen wil fietsen moet wel goed kunnen klimmen, want de brug is vrij steil. Maar in het midden kunt je uitrusten, daar is een plateau met een grote kegel die de brug 30 meter hoog maakt. Zodra het donker wordt is de hele fietsbrug verlicht. Bakkeveen is omringd door bos, hei en zandvlakten. Je vindt er het landhuis Slotplaats, waarvan het koetshuis een Toeristisch Informatiepunt (TIP) is geworden. In het Slotplaatbos vindt je de Sterrenschans, een zeshoekig verdedigingswerk. Donkerbroek is een dorpje voor natuurliefhebbers. Op loopafstand vindt je hier het landgoed Ontwijk waar je een indruk kunt krijgen van het vroegere landschap. Hierdoor is er een rijke flora en fauna. De  routebeschrijving van het Fietsroutenetwerk kunt u HIER downloaden.

Fietsbrug Slinger in Drachten


Landgoed Ontwijk in Donkerbroek

Sterrenschans in Bakkeveen

Informatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog Jarich van der Wielenwei 42 9343 TC Een-West
088-0990951 (lokaal tarief)
Netwerk Nivonhuizen